Safran Mutfakta-Salatalar, Cacıklar

Çarşamba, Temmuz 12, 2006

Ballı-Susamlı Havuç

Malzemeler

2-3 adet havuç (rendelenmiş)

½ su bardağı susam

1 kaşık bal

Yapılışı

Taflon tavada susamları biraz pembeleştirelim… Rendelenmiş havucu teflon bir başka tavada pişmeye bırakalım, kendi suyunu bırakıp çekene dek pişirelim… Bu arada ocaktan indirmeye yakın içine 1 kaşık bal koyalım ve dağılmasını sağlayalım (not bal çok ısıtılmamalı, yoksa sağlığa zararlı olur, aynı zeytinyağının fazla yakılması gibi bir etki ortaya çıkartır)… Havucu yumuşayınca tabağa alıp üzerine kavrulmuş susamları serpelim…Yemeklerin yanında afiyetle yiyelim :)

1 Comments:

Anonymous Adsız said...

Daha önce hiç görmediğim bir tarif,ilginç...
denemek lazım:))

7/16/2006 04:16:00 ÖS  

Yorum Gönder

<< Home

Related Posts with Thumbnails