Safran Mutfakta-Salatalar, Cacıklar

Çarşamba, Şubat 28, 2007

Gökkuşağı Püre

Malzemeler

Patates Püresi için

4 orta boy patates (soyulup, küp küp doğranmış)
1 çay bardağı süt
1,5 kibrit kutusu kadar kaşar peyniri (rendelenmiş)
tuz

Havuç püresi için

2 büyük boy havuç (yuvarlak doğranmış)
2-3 kaşık zeytinyağı (istenilen miktarda)
yarım limon suyu
tuz-karabiber


Brokoli püresi için

2 kök brokoli (dal dal ayrılmış)
2-3 kaşık zeytinyağı
yarım limon suyu
tuz-karabiber
2 diş sarımsak


Yapılışı

Patatesleri soyalım ve küp küp doğrayalım tencereye su ile koyup üzerine bir süzgeç ya da buharlı pişirme aparatı yerleştirelim (hani şu çelik olanlardan) ve bunun içine havuç ve brokolileri koyarak hep birlikte yumuşayıncaya dek pişirelim. Daha sonra ayrı ayrı püreler için yazan malzemeleri de ekleyerek mutfak robotundan geçirelim ve servis tabağında yan yana koyalım... Afiyet olsun :)

1 Comments:

Anonymous yemek tarifleri said...

Çok güzel bir tarif. Emeğinize sağlık.

8/19/2011 02:07:00 ÖÖ  

Yorum Gönder

<< Home

Related Posts with Thumbnails