Safran Mutfakta-Salatalar, Cacıklar

Çarşamba, Şubat 14, 2007

Kaparili Karışık Salata

Kapari cilt canlandırıcı, ağrı kesici,afrodizyak, kabızlık giderici, romatizmaya, iskorbit hastalığına, gut hastalığına, kan bozukluklarına faydalı, idrar ve balgam söktürücü, felçli hastalara faydalı, antitümör etkili, hemoroidin giderilmesinde, dalak büyümesinde ve kalça rahatsızlıklarında, diş ağrıları ve karaciğer fonksiyonlarının düzenlenmesinde etkili olduğu söyleniyor (*), (**)... Kapari özellikle ülkemizde fazlaca tanınmayan ama yurtdışında gıda sektöründe oldukça talep gören bir bitki... Elimdeki kaparinin salamurası ve salataya 1 kaşık koymam bile yeterli oluyor, tadını sizlerinde seveceğinizi tahmin ediyorum.... Kaparili lezzetleri denedikçe sizlerle paylşacağım... :)


Malzemeler

1 kaşık kapari

3-4 dal marul (ince doğranmış)

3-4 dal karalahana (ince doğranmış)

3-4 dal lahana (ince doğranmış

1 avuç maydanoz (ince doğranmış)

1 havuç (rendelenmiş)

1 domates (küp küp doğranmış)

zetinyağı-limon-sirke-tuz


Yapılışı

Malzemelerimizi hazırlayıp karıştıralım ve afiyetle yiyelim :)

1 Comments:

Anonymous yemek tarifleri said...

Guzel bir tarif. tebrik ederim.

8/19/2011 04:27:00 ÖÖ  

Yorum Gönder

<< Home

Related Posts with Thumbnails